TV VONA

Ladik, Luke, Lukyhell, Lou a Ashman. Nablogujeme se Vám do hlavy

Bruschetta

tak i na tento blog jsem se rozhodl přidat novou rubriku o jídle…

Na různých blogách (či blozích?) mě baví číst si o jídlech a restauracích (zdravím Kvíčalu!) a tak jsem se rozhodl, že i na tomhle blogu by podobná rubrika měla být. Představuju si, že bychom v ní mohli uvádět vše co se týká jídla – dojmy z restaurací, recepty či srandovní příběhy o jídle (třeba kdo se po čem pozvracel apod :))

No a dovolím si začít menším receptem. Abych to trochu uvedl, v posledních měsících s Žábou se občas se zájmem koukáme na TV pořady o vaření – zejména na „Ano, šéfe!“ a na „S italem v kuchyni“ (oba se dají sledovat na internetu, což je výhoda) a právě z onoho druhého pořadu pochází recept, který jsme si už vyzkoušeli.

Ti, kteří nesnáší rajčata, ať dále radši nečtou :).

Bruschetta – mnozí z Vás ji jistě znají jako předkrm z pizzerií či italských restaurací – je to defacto topinka s nakrájenými rajčaty a bazalkou. Samozřejmě každej dělá bruschettu trochu jinak, já tu dnes uvedu, jak chutná nám:

Nejprve co budeme potřebovat:
Italský chléb (dá se koupit třeba v Kauflandu či určitě v nějakejch větších pekárnách)
Větší rajčata – na cca 10 topinek mi stačily 4
Bazalka (k dostání u zelinářů či v tescu/kauflandu)
Extra panenský olivový olej (nešetřete, ten by měl být kvalitní)
Parmezán (taktéž nešetřit, výtečnej maj třeba v Makru či občas i v Tescu)
Pár stroužků česneku
šalotku (to je taková malá cibulka)
Sůl

No a postup je jednoduchý:
Nejprve rajčata nařízneme po obvodu, hodíme na chvíli do vařící vody, po chvilce vyndáme a pak je zbavíme šlupky. Po té je podélně rozpůlíme a lžičkou vyndáme jadýrka a střední část rajčete- to v bruschette nechceme. Rajčata po té rozkrájíme na malé kostičky a nasypeme do mísy, ve které bruschettu připravujeme.
Pak rozkrájíme dvě šalotky na kostičky, zamícháme k rajčatům. Pak příjde na řadu bazalka – tu roztrháme na malé kousky (prý se nemá krájet, ale trhat :)) a přidáme do mísy
a celé to lehce zalijeme olivovým olejem.

Mísu pak dáme vychladit do ledničky.
Po vychlazení ji vyndáme a celou směs lehce osolíme a začneme si připravovat topinky (my je děláme na sucho v toastovači) Po otoastování lehce topinky očesnekujeme (nepřehnat to!) a nandáme na ně hotovou rajčatovou směs. Na každou topinku pak nastrouháme parmezán a lehce kápneme olivový olej.

Dobrou chuť.

Takhle nějak podobně by to mělo vypadat:

Pokud neseženete italský chléb, tak mi to chutnalo i na „obyčejným“ toastovacím chlebu.

Na závěr ještě odkazy na oba zmiňované skvělé TV pořady:

„S italem v kuchyni “ – http://www.sitalemvkuchyni.cz/
„Ano, Šéfe!“ – http://prima.stream.cz/category/215/

Luke

Advertisements

One response to “Bruschetta

  1. Ashman Listopad 16, 2009 (11:41 pm)

    Pěkná prasečina…

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: