TV VONA

Ladik, Luke, Lukyhell, Lou a Ashman. Nablogujeme se Vám do hlavy

Pivnice U Sadu

oslavná óda na dobrou hospůdku na žižkově

… a nebo to jsou už Vinohrady? Nevím. Každopádně tahle hospůdka, která se nachází na „kulaťáku“ (Škroupovo náměstí, kousek od TV vysílače) je opravdu zajímavá.

První věc, která děla dobrou hospodu je samozřejmě pivo. Z tohoto pohledu je zde vše v pořádku – každý týden je zde nabídka mnoha různých točených piv převážně z menších lokálních pivovarů a nemusíte tak spolehát na Gamblíhnus a další europiva.

Osobně mi tam velmi zachutnal pšeničný kvasnicový ležák Velen z pivovaru Černá Hora, který měl opravdu říz (je to myslim 14ka) a kterých jsem před TV VONA projekcí vypil asi čtyří a pak jsem byl veselý :).

Aktuálně dle webu tam čepují tyto pivíčka:
GUINNESS a KASTELL ROUGE, Kvasničák 13° /Svijany/ ,Velkopopovický Kozel 10° ,Svijanský máz 11°, Plzeňský Prazdroj 12° , Démon polotmavý ležák /Pivovar Vysoký Chlumec/ ,Merlin 13° černý /Protivínský pivovar /,Velen – pšeničné kvasnicové a Radegast Birell – nealkoholické pivo čepované

Druhým důležitým kritériem pro mě je vzhled a celková úroveň hospody. Správná hospoda či pivnice by neměla bejt zahulenej pajzl, ale ani přehnaně vypiplanej luxusní podnik. Měla by to být dle mého názoru stylově zařízená hospoda – např. tématicky sladěná s nabídkou, lokací či názvem podniku, s poctivým dřevěným nábytkem (žádné plastové židličky a slunečníky) a samozřejmě s dobrou obsluhou .

U Sadu je to vše v pořádku – interiéry jsem ale viděl jen zběžnně, čas jsme trávili hlavně na příjemné zahrádce venku. Maj tam zatřešenou zahrádku, takže se tam dá sedět na čerstvém vzduchu i při dešti, což je také plus.

Obsluha je řekl bych lepší průměr, občas trochu zamrzí delší čekání, protože „U Sadu“ je hodně populární podnik, bývá tam plno a dostal se i do průvodců pro cizince, takže spousta hostů jsou „cizáci“ :).

Dalším důležitým kritériem jsou jídla – na to nás nalákal už fakt, že majitel této hospody provozuje i velmi dobrou italskou restauraci Persona (též na žižkově v Biskupcově ul.), kterou často a rádi navštěvujeme. S očekáváním jsme tedy chtěli vyzkoušet kuchyni „U Sadu“, která nabízí převážně české klasické jídla.

Na jídelním lístku naleznete mnohá příjemná překvapení: různé druhy sýrových předkrmů (nejen obligátní nakládaný hermelín), poctivé české Taliány (ty jsem už tak 10 let nikde neviděl) či mé oblíbené plněné Jalapenos papričky.

Z jídel jsme vyzkoušeli právě ony zmiňované Jalapenos, Žába si dala plzeňský guláš (s domácími knedlíky) a dali jsme si i předkrm parmskou šunku s olivami a sušenými rajčaty, vše bylo velmi chutné.

Takže na závěr nemohu než doporučit návštěvu této pivnice, nejen kvůli jídlu, pivku ale i kvůli hezké lokalitě Škroupova náměstí, které je jedno z nejhezčích na Žižkově.

Web pivnice: http://www.usadu.cz/

Jinak my tam s Žábou před koncertem „Hanky Panky ve Vodárně“ v sobotu odpoledne vyrazíme, tak se přidejte, pokud budete mít chuť!

Luke

Advertisements

2 responses to “Pivnice U Sadu

  1. Kví Květen 14, 2011 (3:39 pm)

    U Sadu jsem nebyla deset let, kdy mě tam extrémně otrávila arogantní obsluha, ale třeba je na čase dát šanci k opravě ;)A jinak "cizáci" v okolí taky dost bydlí, i když pro ně je to už dost okraj města :-DDD

  2. Ladik Květen 16, 2011 (9:52 pm)

    Dal bych nějaký taky nějaký kvasnicový pivo. Jsem úplně dostal chuť. 🙂

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: