TV VONA

Ladik, Luke, Lukyhell, Lou a Ashman. Nablogujeme se Vám do hlavy

Vše za 42,- na Žinkově

dojmy z prvního mimopražského koncertu
s folkpopovou kapelou „Vše za 42,-“ (http://bandzone.cz/vseza42) hrajeme v této sestavě asi rok a za tu dobu jsme hrávali zatím jen po praze v různejch klubech, v sobotu jsme však poprvé vyrazili mimo prahu a to hned rovnou na zámek! Žámek Žinkovy se nachází cca 30km jižně od Plzně a z Prahy jsme tam jeli necelé dvě hodiny.

Koncert pořádala místní zámecká kavárna, která obdobné koncerty pořádá pravidelně a překvapilo mě, že mají venku i velké filmové plátno a promítají občas i filmy :).

Počasí bylo ten den dobré, takže jsme využili venkovního pódia, aparaturu rozbalili tam a po sedmé hodině mohl koncert začít. Repertoár „Vše za 42,-“ je složen z původních písniček, které jsou spíše pomalejší, některé trošku depresivní (např. Chladivá), některé lehce kontroverzní (prokuřácký „Kouř“) a jiné docela optimistické (např. Knedlíky nebo Jarní) – každopádně je to spíše muzika k poslechu než k tanci a tak to i vypadalo. Koncert se vcelku vyvedl až asi na dvě písně, které se trochu „zhroutily“ a naopak novinka „Jediný šat“ se povedla dobře.

Prostřední část programu jsme obstarali já a žába – „Hanky Panky“ a zahráli jsme opět naší směsku popu, chasmínu a 60s.

Koncert skončil po deváté večer a docela včas, neboť po složení aparatury začalo pršet a cestou do Prahy nás chytla docela velká bouřka a byli jsme tak rádi, že jsme upustili od půovdního nápadu stanování u zámku :).

Luke

Napsat komentář