TV VONA

Ladik, Luke, Lukyhell, Lou a Ashman. Nablogujeme se Vám do hlavy

Remoska

tento geni(t)ální český vynález dorazil i do naší domácnosti
Jak jsem se dočetl na chytrém internetu, Remosku vynalezl česky elektrotechnik Ondřej Homuta na začátku 50. let minulého století – jednalo se v té době o převratnou novinku – malou přenosnou troubu s ohřevem zhora – jedna z mnoha výhod remosky tedy je, že se Vám jídlo „zdola“ nepřipálí k hrnci. Remoska se stala v našich zemích velmi populární a vsadil bych se, že ji najdete na většině chat či v domácnostech. Koncem 90. let, po obnově výroby, se remoska dostala do světa a stala se velmi populární ve Velké Británii.

Doma nyní nemáme troubu (ehm… jako bych nyní slyšel, co někteří teď podotknou :)), tak jsem uvítal, když jsem k narozkám od rodičů dostal remosku, která klasickou troubu z velké části dokáže nahradit.

A co lze vše v Remosce provádět? Jednoduše řečeno: péct, zapékat, vařit i dusit. Můžete péct koláče, pizzy, samozřejmě maso, zapekané brambory a jinou zeleninu apod. Možností je opravdu dost.

Včera jsme vyzkoušeli jednoduchý recept Jamieho Oliviera (jehož kuchařskou TV show nám žába objednala na DVDčkách) na opečenou červenou cibluli.

Dvě středně velké červené cibule nakrojte křížem tak, abyse dali „rozevřít“, ale aby se nerozpadly, dole každou cibulku lehce seřízněte, aby stála a nekoulela se. Pak si připravte bylinkové máslo (tj smíchat máslo + natrhanou bylinu dle chuti) a to vetřete do rozevřené cibule, osolte a opepřete. Pak to dejte péct do trouby či remosky a jakmile se Vám budou zdát cibule opečené, servírujte je např. jako přílohu k masu apod. Moc dobré to jest.

Takže tolik k remosce a já jdu lovit nějaké hezké recepty :).

Luke

Reklamy

2 responses to “Remoska

  1. Mehehe Srpen 30, 2011 (12:04 pm)

    My jsme remosku pár let používali v minulým bytě, kde trouba taktéž chyběla. Je to dobrá náhrada. Akorát s tím připékáním "zdola" bych si nedělal velké iluze 😉

  2. Kví Září 4, 2011 (11:44 am)

    Dokázala jsem v remosce upéct i dort a vánoční cukroví, ale je to rasovina a díky bohu za klasickou troubu.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: