TV VONA

Ladik, Luke, Lukyhell, Lou a Ashman. Nablogujeme se Vám do hlavy

Restaurace U Šumavy v novém

Za rohem od našeho bytu, ve Štěpánské ulici (poblíž křižovatky s Ječnou), byla už dlouho hospoda Šumava, kde točili Budvar a která byla takovou průměrnou českou hospodou s dlouhou tradicí a jednim z mála míst, kde si v týhle lokalitě dát pivo za normální cenu v normálním podniku. Koncem loňskýho roku ji ale zavřeli, 9 měsíců rekonstruovali a od září je Šumava opět otevřená a to v novém hávu. Ze strany majitele je hospoda propojená s Kosteleckým pivovarem a úroveň kuchyně i piva šla nahoru.

image

Nyní se v “nové” Šumavě můžete těšit na 9 točených piv (různé druhý, které se střídají – zůstává stabilně Plzeň, Budvar a zatím i Matuška) a na poctivou českou kuchyni.  Otevřeno mají každý den od 11:00 do půlnoci.

Velkou změnou prošel interiér a byl krásně “hozen” do retro podoby z cca 30. let minulého století. Velmi se mi líběj stěny se zelenými ornamenty namalované válečkem (to už se dneska moc nevidí), poctivej dřevěnej nábytek, staré fotky, dokumenty a výzdoba na stěnách…. jen mi moc nesedí dlaždičková podlaha a židle po ní nepříjemně vrzaj při pohybu.

Potěšila mě i absence TV v hlavní přední místnosti, takže nic nenarušuje onu atmosféru hospody 80. let zpátky. Styl je vidět i na jídelním a nápojovém lístku. Z jídel mají vždy cca 8 hlavních chodů a dvě polévky (včetně výtečný česnečky s tvarůžkem) a místo kvantity se kuchyň, která je zaměřená na českou tradiční kuchyni, soustředí na kvalitu. Ochutnal jsem tam už asi 4 jídla – výtečná byla panenka s pepřovou omáčkou, jejich guláše i svíčková. A učňovské párky taky sednou do nálady. Žába nebyla na druhou stranu úplně nadšena z tlačenky. Cenově je podnik vzhledem k lokalitě a úrovni přiměřený – obědová meníčka se pohybují mezi 80-100Kč, minutky a jídla z hlavního lístku kolem 160,- (viz níže) . Kuchyň hodnotím hodně kladně.

U Šumavy, Nové Město Menu

O pivu jsem se už zmínil – mně tam chutnala Matuškova IPA, 13ka Fabián či tmavé pražské pivo (název mi vypadl). A když je chuť na Budvar nebo Plzeň, také si přijdete na své. U některých piv je trošku delší čekání – nejspíš související s množstvím konzumace toho kterého piva.  Uvítal bych pivní lístek vytištěný na jednotlivých stolech, abych se nemusel furt chodit koukat na tabuli, co tam maj za pivo… a s pitím souvisí i likéry – můžete zde ochutnat i tradiční kontušovku, ořechovici a další tradiční české pálenky a likéry.

Personál a obsluha – musím říct, že zatím jsem příjemně překvapenej – obsluha je všímavá, rychlá a v posledním měsíci se trochu omladila. Ze začátku tam byli starší páni – taková ta stará “škola” (někdo snad byl i z restaurace U Pomníku, která se nyní rekonstruuje) a ta mi k tomu konceptu seděla víc než současná lehce omlazená obsluha. Nicméně musím hodnotit opět pozitivně.

Restaurace má dvě velké místnosti za hlavním výčepem a dokáže pojmout i docela početnou společnost a nejsem si jist, ale možná tam je i zahrádka. To zjistíme až příští léto Veselý obličej

Tak držim hospodě palce, doufám, že se nezhoršej a že si nastavenou laťku udržej.

Luke

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: